The OPTI-UP kick-off – setting the stage and starting the work

Date: 23.05.2024
By: OPTI-UP
 

A kérdéstől az indulásig: Mi az OPTI-UP?

Kezdetben felmerült egy kérdés – és ez a kérdés arra irányult, hogyan tudunk válaszolni a közép-európai kis- és közép-európai városok tömegközlekedésének jelenlegi kihívásaira: az eset számának csökkenésével, a nehéz hosszú távú tervezéssel és az elővárosi összeköttetések hiányosságaival.

Válaszként az OPTI-UP olyan projektként jelent meg, amelynek célja a helyzet javítása és a környezetbarát városi mobilitási rendszerek előmozdítása. A források összevonásával és az Interreg CENTRAL EUROPE Program támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával jött létre a partnerség Ausztria, Horvátország, Csehország, Magyarország, Olaszország és Szlovénia között. A következő két évben megteremtjük a várostervezéssel integrált zöld tömegközlekedéshez szükséges adatvezérelt és stratégiai alapokat. A partnerek új megoldásokat tesztelni fognak a keresletérzékeny közlekedés, az intelligens útvonaltervezés és a flottaoptimalizálás terén hat kísérleti beállításon keresztül.

A színpad beállítása: Indító találkozó

A projekt partnere és érdekeltje összegyűlt egy találkozóra a horvátországi Zágrábban.

Jelenlétükkel áttekintést nyújtottunk a projektről, megfogalmazva elképzelésünket a tömegközlekedés forradalmasításáról; felvázolta a projekt hatókörét és munkacsomagját, az elemzéstől és tervezéstől a megoldás létrehozásáig, terjesztésig és replikációig.

Ezen túlmenően felülvizsgáltuk a projekt szervezési és kommunikációs tervét a láthatóság növelése érdekében.

Erőfeszítéseinket megkezdve egy workshopot szervezünk, amely a projekt kezdeti szakaszára lépett, elősegítve a tapasztalatok és meglátások cseréjét.

Az ülés kulcsfontosságú kivonatokkal zárult, felvázolva a következő lépéseinket, ahogy a találkozót lezártuk.

Mi a következő lépés?

Most, hogy hivatalosan is erős kezdéssel kezdtük, itt az ideje, hogy kiaknázzuk a partnerség erejét, újra nekilátunk az elemzésnek és a tervezésnek. Ezek az erőfeszítések a tömegközlekedés átalakítását célzó eszköztár és stratégiai kidolgozásában csúcsosodnak ki, amely a projekt elsődleges célja. Maradjon naprakész, látoga el a hivatalos weboldalunkra, vagy nyomunk minket LinkedIn oldalunkon .